Vidste du, at han som eneste dansker har optrådt for i alt 200 mio. pakistanere? Eller at han arbejdet sammen med en producer, der sad med ved knapperne, da Bob Dylan indspillede “Time Out of Mind” og R.E.M.s “Automatic For the People”.

Stephan Grabowski begyndte for alvor sin karriere i Lars H.U.G. and the Zombies, der var et af firserne tre mest efterspurgte danske live-bands, han var med i Love Shop i begyndelsen, og han havde et årelangt venskab og samarbejde med salig Hilmer Hassig og Henrik Hall.

Senere har han produceret og indspillet et hav af plader, bl.a. med Elisabeth, Marianne van Toornburg og Nanna. Men der, hvor Grabowskis historie for alvor bliver spændende, er i beskrivelsen af dengang, hans musikalske nysgerrighed uden forudgående aftaler bragte ham i armene på en af Indiens mest efterspurgte producere.

Det er historien om at dumpe ned i sindstilstanden, som han siger, Mumbai med 24 mio. indbyggere uden meget andet end musikalsk nysgerrighed og dedikation i kufferten.
En musikalsk opdagelsesrejse der på sin vis begyndte, da han og en kæreste i 1993 oplevede musikken som frisættende kraft under et technoparti i Goa i Inden.

Siden har Grabowski indspillet plader, hvor rock’n’roll, techno og indisk raga fusioneres ligesom han det seneste tiår har udsendte tre album med sin dansk-pakistanske Sufi-rockgruppe Rocqawali. Det ene produceret af superproduceren Mark Howard, Daniel Lanois’ lydtekniker på plader med Tom Waits, Lucinda Williams, Willie Nelson, Emmylou Harris, Neil Young og andre.
Lyt med og hør om:

Grabowski – lyt med her og hør om:

– David Bowies Lazarus.
– det livsforandrende øjeblik, da Grabowskis onkel Jess Ingerslev præsenterede ham for The Beatles.
– dengang han blev valgt som trommeslager fremfor Martin Brygmann til Lars H.U.G.s band.
– hvad han lærte af samarbejdet med Lars H.U.G.hvad han har fået med fra sine venskaber med Hassig og Henrik Hall
– samarbejdet med Ivan Pedersen og Peter Belli – og det ældste trick i popbogen.inspiration fra Talk Talk/Mark Hollis.
– arbejdet med den første Bollywood-forestilling i et dansk teater
– Grabowskis drive og vision, der bragte ham ud af den danske selvtilstrækkelighed : “Vi bor på et knappehulshoved af en ø – der må være en verden derude”.
– rejserne til Indien, Pakistan og Etiopien og rollen som brobygger mellem to forskellige musiktraditioner.
– at stå mutters alene i Mumbai mellem 24 mio. indbyggere og finde frem til en af Indiens største musiknavne/producer.
– at fusionere pakistansk musiktradition med lyden af Led Zeppelin.