I denne podcast fortæller Aske Jacoby om de første, selvsikre skridt på den københavnske rockscene, der førte til Aske Jacoby Band, senere News, der, som han siger: ”For hulen helst ville have været Sneakers.”

Op gennem firserne spillede han, der medvirker på mere end 500 optagelser sammen med bl.a. Sanne Salomonsen, C.V. Jørgensen, Kasper Winding, Thomas Helmig og Danseorkestret.

”Da vi hørte ’Kom tilbage nu’ første gang, vidste vi, at vi havde et motherf…ing hit.”

Det var en periode med mange store oplevelser, der kom til at forme ham som musiker og menneske – ikke mindst de mange år med C.V., hvor han med en amerikansk musikers ord spillede ”like Pink Floyd going jazz”.

Midt i dette rush af musikalske oplevelser, læring og elektroniske Linn drums, var han ikke rigtig lykkelig. Podcasten kommer omkring forskellige vendepunkter i Jacobys karriere, skelsættende samarbejder med Randi Laubek og bassisten Tony Scherr og trommeslageren Jim Keltner, der har slået på sine trommeskind for bl.a. Elvis Presley, Bob Dylan, Neil Young, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr. Og altså Aske Jacoby.

Senest har Jacoby etableret pladeselskabet Giant Birch, der for nylig udsendte et album med Ginne Marker. Hun har netop modtaget to Carl-priser som hhv. Årets Jazzkomponist og Årets Talent.

Og så er der jo Askes egen single ’Stephen Hawking – In the Words of’.

Vært: Jan Eriksen
Producer: Peter Rubek Nielsen og Jan Eriksen