Det begyndte, da Kasper Winding som 14-årig skrev filmmusik til faren, Thomas Windings film ”Revolution i vandkanten”. Podcasten kommer forbi det første pladeprojekt, Buki-Yamas, den for en generation ikoniske film ”Mig og Charlie”, jobbet som studiemusiker i New York for bl.a. The Rolling Stones.

“Oprindelig kom jeg med, fordi Keith Richards havde en ide om noget med to trommeslagere. Det var jo helt åndssvagt. For identiteten ligger jo i deres lyd. Så snart, der kommer en ny med, og trommer er meget markante, så forsvinder deres identitet lidt. Jeg endte op med at spille tamburin på et og stortromme på et andet nummer,” siger Kasper Winding. Hvilke numre fremgår af podcasten, hvor du også kan høre det ene nummer.

Det handler om solokarrieren, der gjorde Kasper Winding til superstjerne i 80’erne, indtil han valgte at skrue ned for ambitionsniveauet efter et angstanfald efter en koncert for tæt på 100.000 publikummer i Valby Parken. Evnen til at få en koncert for så mennesker til at virke meningsfyldt er kun givet få. Det handler om inspirationen – måske – fra geniet Prince. Jobbet som (med)producer på to af 90ernes vigtigste danske album, Caroline Hendersons ”Cinemataztic” og C.V. Jørgensens ”Sjælland”.

Kasper Winding og de mange projekter

”Det er sjældent, jeg græder, når jeg arbejder i studiet. Men det gjorde jeg der,” siger han om et af C.V.s numre.

På spørgsmålet, om der var en samlet vision for Hendersons plade – som jeg synes, jeg hører, svarer Winding storgrinende:

”Det var der overhovedet ikke.” Faktisk blev han fyret fra projektet, og kaldt tilbage igen.

Men det blev indledningen til samarbejdet og venskabet med Thomas Blachman – og senere fulgte det pludselige, overraskende verdenshit med singlen “Speechless” med Louise Norby på sang. Og selvfølgelig handler det om det nye album, indspillet under Corona lockdown i Paris, hvor Winding hr skrevet, “mit bedste nummer nogensinde”, som han siger. Hør hvilket i podcasten, hvor der trækkes tråde helt frem mod situationen i Ukraine, og den verden, vi er ved at overlade til universets nåde og fromme.

Undervejs møder du i øvrigt en sanger, der var for fuld og skæv til at levere en meningsfyldt indsats i finalen i Det internationale Melodi Grand Prix.

Stream episode Kasper Winding og karrieren: Fra Mig og Charly og C.V. Jørgensen til nye Corona-inspirerede sange by Mediano Music podcast | Listen online for free on SoundCloud