Det er svært at forestille sig Magtens Korridorer uden Johan Olsen som sanger. Mange vil nok sige umuligt. Ikke desto mindre har han indimellem spurgt sit band, hvad de egentlig vil med ham. Han er ikke udpræget tilfreds med lyden af sin egen stemme. Men de vil fornuftigt nok ikke af med ham.

Om dette og meget andet taler jeg med Johan Olsen i denne podcast i anledning af Magtens Korridorers nye album ”Club Promise”, der udkommer den 16. april. På fem numre medvirker Zed Simon, der især er kendt for sin lyd på Kents plader, som producer. Her kan du høre bidder af fire af de nye numre. Hvoraf Jan er faldet tungt for det meget smukke ”Månelys i rav”.

I denne podcast taler vi om Magtens Korridorer, der begyndte som en småsatirisk kommentar til punkrock. De blev kendte for sangen ”Hestevise”, der var tænkt som en slags selvudleverende sang om idiotiske drenge, der ikke havde held med pigerne. Den var det mildt sagt ikke alle, der fangede.
Siden har Magtens Korridorer udsendt otte album, inkl. ”Club Promise”.

I denne podcast kan du høre:
– hvad Johan lærte som sanger i et Gasolin’ kopiband sammen Niklas Schneidermann fra Magtens Korridorer.
– at Johan kun har skrevet to ord til ”Lorte parforhold”.
– om Johans (og mit) forhold til Nordhavn og Nørrebro S-togsstationer.
– at Magtens Korridorer holder fast i deres pladeselskab, ”fordi vi får gratis øl til møderne”.
– om udlængslen, trangen, som alle kender, til at flygte fra rudekuverterne.
– refleksioner over det værtshusmiljø og byen København, der fylder så meget i hans tekster, at det er blevet en del af Magtens Korridorer udtryk. Det er næppe tilfældigt, at en af Johans gamle venner kalder ham ’Ølromantikeren’.
– om ”Milan Alle”, som er inspireret af en kvinde, Johan lærte at kende som bartender på Café Halvvejen i Krystalgade, og som han aldrig bliver træt af synge.
– om følelsen, der grundstoffet i Johans sangskrivning: ”Den største følelse jeg kender, er alle de drømme, vi går rundt med som unge, som vi ser knuses på vej gennem livet”.
– øjeblikket da Johan fik tårer i øjnene efter indspilningen af det nye nummer ”Månelys i rav”, hvor producer Zed Simon kæmpede med nogle personlige problemer.
– den mulige forklaring på, at Johan ofte kontaktes af præster, der hører religiøsitet i hans tekster.