Faktisk findes der ikke en kunstner på den danske musikscene, der ligner sønderjyske Maja Og De Sarte Sjæle. Det skulle være Annika Aakjær, som gruppen har turneret med.

Det er en påstand, men hvem kunne ellers finde på at inddrage Egon Olsen i en sang om eksistentiel udlængsel. Det gør Maja og de sarte sjæle i ”Olsen Bandens sidste bedrifter”. Hvor Maja bl.a. synger:

Hun havd’ en chef i SuperBrugsen / Som hun havd’ lyst til at spark’ i struben / Så en dag sagde hun op og sagd’ / Maja, ville du ha’ min ryg / Hvis jeg sku’ bruge en Gajol, et bat og en hamburgerryg? Som i Olsen-bandens sidste bedrifter / Hvor de til sidst stikker af til Mallorca

Eller tekstlinjer som: Jeg har aldrig ku’ li’ fantasy / Og jeg har aldrig ku’ li Game of Thrones / Der er alt for mange karakterer / Plottwist og incest og barnemord / Men du elsker det crap / Og jeg elske at se de med dig.

Jeg bemærkede første gang for alvor duoen, da de stillede op i Melodi Grand Prix med en sang med titlen, ”Den eneste goth i Vejle”.

Andre titler som det seneste hit, ”Euro 92”, ”Wittgenstein”, ”Den værste jul ever” og ”Din bodycount T-shirt” og ”Game of Thrones” siger noget om en duo, der står helt på deres egne ben.

I anledning af det nye album tog Maja toget fra Haderslev gennem det dengang sneklædte Danmark for at medvirke i denne podcast. Her fortæller hun om, hvordan de to fandt sammen om deres popduo med de på en gang sjove og meget hverdagsnære og realistiske tekster. Og om:

– deres udgangspunkt i Sønderjylland, som de ikke har planer om at forlade.
– inspirationen – måske – fra Marie Key.
– Nørre Nebels rolle i dansk Melodi Grand Prix’s historie
– at synge duet med sit helt store ungpigeidol og føle sig lidt fangirl-agtig
– arbejdet med at følge op på det første hit, Uden dig.
– hvordan Maja og de sarte sjæle er blevet ’adopteret’ af de succesrige producere Pitchshifters (Andreas Odbjerg, Medina) og Lasse Lyngbo (Vinnie Who, Hjalmer, mfl.).
– en pause, der var nødvendig på grund af stress, bl.a.
– at skrive en uuofficiel fodbold til EM 2021, som blev et stort hit.
– drømmen om at kunne leve af musikken, der blev tændt allerede i pigeårene.

LYT TIL PODCASTEN I DETTE LINK:

Stream episode Ingen andre lyder som Maja Og De Sarte Sjæle: Humoren er den røde tråd by Mediano Music podcast | Listen online for free on SoundCloud