”It’s Never Too Late To Be a Rockstar” er titlen på et kommende album med Slade-legenden Don Powells nye danske band, Don & The Dreamers. Udover Don Powell består bandet af de danske musikere Henrik Littauer, Helge Solberg, Knud Møller og Krølle Erik.

Han stiftede bandet, efter han blev gået af guitaristen Dave Hill, der ellers var hans samarbejdspartner i resterne af glamkonge-bandet Slade. Det nye band Don & The Dreamers har bl.a. udsendt en ny version af Slade-klassikeren ”Far, Far Away” og standarder som “Something Else” (med Michelle Birkballe i duet) og “Honey Don’t”. Denne POVcast rummer den forunderlige historie om bandets 75-årige sanger Krølle Erik, aka Erik Andersen, der ligesom i teksten til “Far, Far Away” har prøvet op- og nedture. En periode var han så langt ude i sit misbrug, at han flere gange var tæt på at dø – nu har han sammen med Don Powells band fået kontrakt med engelsk pladeselskab og management – og snart skal de til pladereception i London. Og så ligger de i øvrigt på en engelsk hitliste. Ordet mirakel trænger sig på.

“Jeg har aldrig i mit liv prøvet at ligge på en hitliste. Det er jo for vildt,” siger Krølle Erik med et grin. Podcasten er en form for dansk rock-version af filmen ”Forrest Gump”, hvor Tom Hanks figur dukker op i diverse historiske sammenhænge. Her er det så med nedslag i dansk rockhistorie.

Krølle Erik ved en korsvej

Som andre bluesmusikere har Krølle Erik stået ved en korsvej. Først valgte han at gå med djævelen, men fik senere muligheden for at gå englenes vej. Dem har der været nogle stykker af – bl.a. Kim Larsen og Franz Beckerlee og andre i datidens christianshavnermiljø – og ikke mindst en alternativ behandler ved navn Elsebeth.

”Ved siden af, at Franz producerede et album gratis for mig (hør mere om det i podcasten, red.), var han en kæmpe støtte for mig med at hjælpe mig ud af mit misbrug – der skal sendes en stor hilsen til ham,” siger Krølle Erik i podcasten.

”Jeg var nærmest fuldtidsalkoholiker. Drak nærmest hele døgnet rundt. Sad på en bænk. Har været hele turen igennem. Været til afrusning fire gange på den psykiatriske skadestue på Kommunehospitalet. Det er altså ikke sjovt,” fortæller han også.

I dette link kan du læse Krølle Eriks artikel om sit liv som misbruger og kuren, der bragte ham ud af misbruget. I år er det 25 år siden, han blev ædru:

https://alkohologsamfund.dk/alkolinjen/et-liv-med-alkohol/livsfortaellinger/kroelle-eriks-alkoholhistorie

En historie om at række hånden ud

Meget kort fortalt handler det om, hvordan man med store doser af vitaminer og andre næringsstoffer kan undgå abstinenser, når man bliver ædru.

”Jeg vil gerne fortælle min historie, fordi jeg synes, det er en vigtig historie at fortælle, at det nytter altså – at vi alle kan gøre en forskel i vores hverdag for dem, der har det svært. Som jeg havde det i en periode. Det er et budskab, der ikke kan siges for tit.”

Lyt til podcasten her:

Krølle Erik: Kim Larsen og Beckerlee reddede mit liv (pov.international)

I podcasten fortæller Krølle Erik bl.a. om dengang han:

kom ind i det dengang store danske folkemusikmiljø, fordi Thøger Olesen kasserede ham og en kammerat i Tivolis Vise Vers Hus.

  • var fast element i Elith Nørholms ”Sommerferiebussen”.

  • optrådte for Dronningen med orkestret Supermas Balder.

  • sagde nej til at medvirke på et af 70ernes vigtigste danske rockalbum – ”sangene lød for mærkelige”.

  • han og hhv. Mik Schack og Peter Ingemann etablerede de ikoniske musikscener, Musikcaféen og Saltlageret – og blev rygende uvenner med en dansk festivalarrangør.

  • var med til at få lovliggjort gademusikken på Strøget.

  • fik ideerne til støttealbummene “Atomkraft Nej Tak” og Greenpeace-pladen.

  • fik et mindre hit med “Live i Vognporten”, men hurtigt mærkede at det går op og ned i showbizz. – blev en del af musikmiljøet på Christianshavn.

  • fik hjælp af den alternative behandler Elisabeth Mallung, da han dybt alkoholiseret og forgældet var tæt på at ramme bunden.

– har viet en del af sit liv til udbrede kendskabet til alternative behandlingsformer.