I Mediano Musics tredje specialafsnit kigger vi på Dronningen af Soul, Aretha Franklin. Ikke bare som en frontfigur i soulmusikken, men også hendes vigtige rolle i kvinde- og borgerretighedsskampen i USA og hendes eftermæle på musik verden over.

I vores special afsnit tager vi os tid til at kigge på enkelt kunstners virke. Vi har tidligere sat luppen over Elvis Presley og Lemmy & Motörhead, og nu er tiden så kommet til Aretha.

Jan Eriksen har i dette afsnit besøg af Benjamin Koppel, der udover at være en jazzsaxofonist af international klasse, komponist, radiovært og forfatter også er en af personerne bag en række af kommende mindekoncerter til at fejre Aretha Franklins liv og musik.

I dette afsnit fortæller Benjamin Koppel ikke bare om sin kærlighed til Aretha Franklin. En kærlighed der startede, da han som helt lille begyndte at lytte til sine forældres pladesamling. Men også om, hvordan Arethas musik ændrede ikke bare amerikansk musik, men også dansk musik, blandt andet inspirerede hans fars, farbrors og fasters band, Savage Rose.

Tænd for afsnittet, læn dig tilbage, mens Aretha tager dig under armen og synger smukt for dig.

Sådan finder du Mediano Music:

Læs mere om Mediano Music her.