Det var en hård fødsel – og der skulle et benspænd fra Hardinger til, før numre som ’Minus til plus’, ’Coffeville’, ’Advokatens vise’, ’Rosita’, ’Stjernefart’, ’Midsommervisen’ og ’Den himmelblå’ voksede i studiet i Store Kongensgade.

Historien om ‘Shu-Bi-Dua 7′ kommer omkring det for både Hardinger og Bundesen skelsættende møde med The Beatles i K.B. Hallen i 1964 og John Lennons død – han døde otte dage efter udgivelsen af ’Shu-Bi-Dua 7′, og Hardinger rejste til New York for at være med i sørgeoptogene.

Det handler også om nu – Corona, lukkede koncertscener, Donald Trump og Hardingers arbejde for Demokraterne i USA.

Men først og fremmest om 7’eren, inspirationen fra bands som Doobie Brothers, Allman Brothers og The Eagles, og det unikke, men også udfordrede arbejde med at skabe albummet. F.eks. måtte der et lån fra The Beatles’ ‘Getting Better’ til, før ‘Sorgenfri’ kom til at lyde som andet og mere end ’Lis og Per på en dårlig dag’.

Disclaimer: Der kan forekomme momenter af grumpy old love of music undervejs.

Vært: Jan Eriksen
Producer: Peter Rubek Nielsen og Jan Eriksen

Efter Michael Bundesen i 2011 blev ramt af en blodprop i hjernen har Shu-Bi-Dua ligget stille. Til gengæld optræder Hardinger Band og Shu-Bi-Or-Not-Shu-Bi stadig med de gamle sange.