Bandet, der ledes af Poul Halberg, er aktuelle med tre nye singler. Senere i år udkommer et album med tekster af andre sangskrivere, som også satte deres præg på det forkætrede 80ere: Steffen Brandt, Anne Dorte Michelsen, Elisabeth G. Nielsen og Alberte Winding – og Mona Larsen. Det første samarbejde mellem Halberg og Larsen siden de stoppede i 1985.

Poul Halberg og Jette Schandorf – der også danner par privat – har spillet og produceret sammen siden begyndelsen af 80erne i bands som News, Halberg Larsen og Ray-Dee-Ohh, hvor Jette medvirkede på enkelte numre på sin bas. I årevis var de medlemmer af Lis Sørensens band.

Heidi Degn var den ene af to sangere i pop-bandet BeePop, der kom til lidt senere. Og hun var i øvrigt med på scenen, da Emmelie de Forest vandt Det Internationale Melodi Grand Prix i 2014. Det var dengang, Danmark kvalificerede sig til ESC-finalerne. Så det handler om POP. Det handler om bas. ”Det at spille bas sammen med en stortromme er så sexet,” som Schandorf siger.

Det handler om dansk rock i 80erne. Men også om Jettes baggrund i 70erbands som Hos Anna og Lillith. Baggrunden, den syrede begyndelse med Cream og Hendrix. Den ikoniske baslinje i Halberg Larsens ‘Magi i luften’. Om tiden med News og ikke mindst mødet med Poul Halberg – ”Han spillede sig direkte ind i mit hjerte”. Og det handler om den nye musik med Halberg & Friends.

Sidste efterår udgav Schandorf bogen ”Ti sekunder – om lidt så er jeg her. 60 år – 60 billeder”. 60 billeder af hende selv mere og mindre nøgen. Man kan kalde det et kropspositivt manifest om at stå ved sin krop og sig selv. Den taler de også om.

Lyt til podcasten her:

Stream episode Poptøsen og basøsen – Heidi Degn og Jette Schandorf om Halberg & Friends, bas og POP by Mediano Music podcast | Listen online for free on SoundCloud