FOREDRAG: ABBA

Om foredraget:

THANK YOU FOR THE MUSIK

Indimellem taler man om en ABBA revival. Men har Agnethas, Björns, Bennys & Anni-Frids musik nogensinde været væk?

Et samlet pladesalg på ca. 380 mio. plader taler sit eget sprog om en vedvarende succes. Læg dertil at musicalen ’Mamma Mia!’ har solgt mere end 60 mio. billetter.

I begyndelsen af 2019 udsender ABBA for første gang i 37 år en ny single, ’I Still Have Faith in You’. Senere på året følger endnu en single. Anledningen er premieren på nogle hologram-koncerter, hvor ABBA kommer til at optræde som en form for digitale kopiudgaver af bandmedlemmerne, såkaldte avatarer – eller i det her tilfælde ‘abbatarer’. Koncertturnéen begynder i det tidlige forår.

I foredraget ’Thank You For The Music’ fortæller journalist og forfatter Jan Eriksen historien om tilfældighederne, der i slutningen af 60erne førte de fire succesfulde svenskere sammen sammen med tekstforfatter, iværksætter og bulderbasse Stig ’Stikkan Andersson, der (af sig selv) fik tilnavnet Den 5. ABBA.

Eriksen fortæller om det, der skulle blive kvartettens triumftog efter sejren i Melodi Grand Prix 1974 og spiller selvfølgelig en masse ABBA-klassikere – og fortæller, hvad der egentlig foregik i studiet, da bl.a. Waterloo blev skabt.

Det er også en fortælling om det sammenhold, der skabte eventyret, men som allerede begyndte at knirke, da succesen var på sit allerhøjeste. I dag elsker alle ABBA – måske mere end nogensinde. Men vi kommer også ind på den stærke modstand, politisk og musikalsk, ABBA mødte op gennem 70erne – især her i Skandinavien og England.

Jan Eriksen har fulgt ABBA siden deres første album udkom i 1972. Han har senere interviewet Björn Ulvaeus to gange, Anni-Frid Lyngstad en gang og Benny Andersson en gang.

Nærmere info på janhaveeriksen@gmail.com og 22 64 82 35

1 Kommentar

  1. Kurt Hansen

    Hej Jan. ville bare høre om foredraget er det samme som det du holdt nede på Korsør Bibliotek sidste år. Tænker på at komme og høre det nemlig, men var der også i Korsør, så måske lidt overflødigt. Ville også høre om tilmelding, er det til dig eller andre eller skal man slet ikke tilmelde sig?
    Venlig hilsen: Kurt Hansen. sorry foredraget er det om ABBA.

    Svar

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *