FOREDRAG: ABBA

Thank you for the musik

Indimellem taler man om en ABBA revival. Men har Agnethas, Björns, Bennys & Anni-Frids musik nogensinde været væk?

Et samlet pladesalg på ca. 380 mio. plader taler sit eget sprog om en vedvarende succes. Læg dertil at musicalen ’Mamma Mia!’ har solgt mere end 60 mio. billetter. Og nu er ABBA  for første gang i 40 år aktuelle med et nyt album og singlerne ’I Still Have Faith in You/Don’t Shot Me Down’.

Samtidig har de i maj 2022 premiere i London på nogle hologram-koncerter, hvor ABBA  kommer til at optræde som en form for digitale kopiudgaver af bandmedlemmerne, såkaldte avatarer – eller i det her tilfælde ‘abbatarer’.

I foredraget ’Thank You For The Music’ fortæller journalist og forfatter Jan Eriksen historien om den musikalske baggrund og tilfældighederne, der i slutningen af 60erne førte de fire succesfulde svenskere sammen sammen med tekstforfatter, iværksætter og bulderbasse Stig ’Stikkan Andersson, der fik tilnavnet Den 5. ABBA.

Eriksen fortæller om det, der skulle blive kvartettens triumftog efter sejren i Melodi Grand Prix 1974 og spiller selvfølgelig en masse ABBA-klassikere – og fortæller, hvad der egentlig foregik i studiet, da bl.a. ’Waterloo’ blev skabt. Det er også en fortælling om det sammenhold, der skabte eventyret, men som allerede begyndte at knirke, da succesen var på sit allerhøjeste.

I dag elsker alle ABBA – måske mere end nogensinde. Men vi kommer også ind på den stærke modstand, politisk og musikalsk,  ABBA mødte op gennem 70erne – især her i Skandinavien og England.

Jan Eriksen har fulgt ABBA siden deres første album udkom i 1972. Han har senere interviewet Björn Ulvaeus to gange, Anni-Frid Lyngstad en gang og Benny Andersson en gang.

Nærmere info på janhaveeriksen@gmail.com og 22 64 82 35

Indsend Kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *